Com afecta la quarantena a nivell psicològic i què podem fer?

Sin título

Estem en una situació que fa uns mesos era impensable. La quarantena i el distanciament social s’han convertit en el nostre dia a dia. Això és necessari per reduir la propagació del virus, però també té conseqüències per al benestar mental de les persones.

Un estudi recent de la revista mèdica “The Lancet” assenyala que l’impacte psicològic de la quarantena pot ser gran, donant lloc a diversos problemes de salut mental des d’ansietat i ràbia fins a alteracions de la son, depressió i trastorn d’estrès posttraumàtic (PTSD). Podria estar associat a la por per una possible infecció, frustració, avorriment, falta d’informació o pèrdues econòmiques.

Totes aquestes causes poden ser un problema no només per a persones amb problemes de salut mental preexistents, sinó també per a persones amb una salut psicològica aparentment bona.

Sin título

  • Crea una rutina: Lleva’t el pijama i dutxa’t i intenta crear una sensació de normalitat i productivitat.
  • Descobreix el dia: Fes un horari per a diferenciar el dia i, quan siga possible, canvia l’entorn per a diferents activitats.
  • Cuida el teu cos: menja saludablement, dorm molt i fes exercici diàriament.
  • Ajuda als altres: si no estàs sota normes estrictes d’aïllament i estàs en condicions de fer-ho, troba la manera de donar suport a aquells que ho necessiten oferint-te a realitzar recanvis i recopilar subministraments per a ells.
  • Mantén-te connectat: aprofita al màxim la tecnologia i mantingueu-vos en contacte amb companys, amics i familiars a través de trucades telefòniques, textos, xarxes socials i videoconferència.
  • Limita la ingesta de mitjans de comunicació: Mantén-te informat de la situació mitjançant fonts fiables, però limita les novetats i la informació de mitjans socials per evitar sentir-te desbordat.
  • Lluita contra l’avorriment: aprofita per assolir les sèries de TV, llegint i explorant els projectes que has estat fent per combatre l’avorriment i mantén-te actiu mentalment.

En resum, mantingueu-vos en contacte amb les persones, dediqueu-vos a activitats que us proporcionen plaer i un sentit, i feu tot el que podeu per ajudar els altres, que és un antídot notable de la depressió.

TOT-ANIRÀ-BÉ-1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s